5/5/09

28-31 Μαΐου η 6η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Από 28 έως 31 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η 6η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, που οργανώνει το ΕΚΕΒΙ σε συνεργασία με τη HELEXPO και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοπωλών (ΠΟΕΒ).Τιμώμενη χώρα φέτος η Γερμανία. Για πρώτη φορά σε αυτήν θα συμμετάσχουν και εκδότες από την Κίνα και την Ινδία.
Η έκθεση θα ανοίξει με μία καινοτομία. Την έναρξη της διοργάνωσης θα κηρύξει στην Αθήνα (Δευτέρα 25 Μαΐου 19:00, στο Γαλλικό Ινστιτούτο) ο συγγραφέας Χάουαρντ Ζιν, με την ομιλία του Η Δράση των Πολιτών ως προϋπόθεση της Δημοκρατίας. Θα συζητήσουν μαζί του ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας και ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα δικαιώματα του Ανθρώπου Κωστής Παπαϊωάννου.
Όπως κάθε χρόνο, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να δει τον πλούτο της πρόσφατης βιβλιοπαραγωγής και να παρακολουθήσει συζητήσεις, στρογγυλά τραπέζια, ομιλίες, σεμινάρια, συναντήσεις με 70 σημαντικούς Έλληνες και ξένους συγγραφείς, προβολές ταινιών κ.ά. Ακόμη, ο εκπρόσωπος του Google Ευρώπης, Σαντιάγκο ντε λα Μόρα, θα ενημερώσει τους Έλληνες επαγγελματίες σχετικά με την πρόταση του Google για την ψηφιοποίηση βιβλίων.
Τα παιδιά θα έχουν τον δικό τους χώρο, την «Παιδική Γωνιά», και θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν πολλές εκδηλώσεις με τους αγαπημένους τους συγγραφείς και εικονογράφους. Ακόμη θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τη συγγραφική τους πένα στο διαγωνισμό Αν ζούσες σε άλλη εποχή, με έπαθλο βιβλία που προσφέρουν οι εκδότες.
Στο πλαίσιο των θεματικών εκθέσεων, φέτος η ΔΕΒΘ τιμά το ιστορικό βιβλίο. Η φετινή θεματική «Βιβλίο και Ιστορία» θα περιλαμβάνει έκθεση βιβλίων που καλύπτουν όλες τις περιόδους της ελληνικής ιστορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου